При нормални обстоятелства, вероятността да бъдем поразени от мълния в рамките на една

...
При нормални обстоятелства, вероятността да бъдем поразени от мълния в рамките на една
Коментари Харесай

Да те удари мълния седем пъти и да оцелееш

При естествени условия, вероятността да бъдем изумени от мълния в рамките на една година е много малко - към 1 на 700 хиляди, а рискът за цялостен един човешки живот от средно 80 години е 1:10 000. В тези сметки обаче несъмнено не влиза Рой Съливан. 
 Аму Хаджи, новината за гибелта му и по какъв начин е живял най-мръсният човек на планетата
Кой е най-мръсният човек на планетата

Да не се къпеш повече от 50 години

Рой Съливан е наричан от близки и познати " човекът-гръмоотвод " и даже е вписан в Книгата на Гинес. Причината: оцелява, откакто е ударен от гръмотевица цели седем пъти. А ето каква е неговата невероятна история, разказана от IFL Science.

Рой Съливан е роден в окръг Грийн, Охайо през 1912 година Той е четвъртото от 11 деца и от дребен обожава заниманията навън измежду природата. Така и не завършва гимназия, само че се причислява към държавната организация Civilian Conservation Corps, където работи по основаването на народен парк Shenandoah в щата Вирджиния. Когато паркът отваря през 1936 година Рой става горски рейнджър там и остава до пенсионирането си.

Въпреки че като рейнджър Рой прекарва огромна част от времето си на намерено в регион, където постоянно има гръмотевични стихии, да те удари гръм седем пъти е прекомерно огромно съвпадане. А да оцелееш след тези седем пъти си е напряко знамение. 

През 1942 година Рой е ударен от гръмотевица за първи път. Описва го като най-болезненият от всички пъти. Вследствие на удара по крайници, губи нокътя си.
 Кейт Айзъкс, надълбоко фалшифицираното ѝ порно видео и повода да стане жертва
Когато сложат лицето ти на порно видео

Колко съществено е ситуацията със основаването на надълбоко фалшифицирани клипове

Инцидентът се повтаря през 1969 година Този път мълнията изгаря веждите му и понеже се случва, до момента в който кара на територията на националния парк, в резултат на гръмотевицата изпада в безсъзнание и катастрофира посред планинския път.

Рой оцелява за повторно, с цел да се сблъска с нова гръмотевица единствено след една година. 1970 година също не го подминава. Той е ударен за следващ път от гръмотевица - този път в рамото, което води до частична парализа. Инцидентът този път се случва на моравата пред дома му.

Удрянето на гръмотевица става нещо като рутина за Рой. През 1972 година, до момента в който е работа в караулка на територията на националния парк, гръмотевица поразява постройката. Този път  изгаря и косата на Съливан. След този случай, той постоянно носел със себе си вода. 

Most lightning strikes survived in 1972 Roy Sullivan's hair was set on fire by a lightning strike - the third occasion that Roy had been struck. The unfortunate park ranger from Virginia, USA survived a total of seven lighting strikes during his lifetime????️
— Guinness World Records (@GWR)
За следващ път Рой е изумен от гръмотевица на 7 август 1973 година Случва се по време на нормалната му разходка из гората на парка. И макар че се пробва да избяга от задаващата се стихия и не остава пощаден, Бог явно си има едно мислено за него, тъй като човекът оцелява за пети път. 

Шестият път на Рой е през 1976 година Инцидентът се случва по време на палатков лагер, само че този път глезенът му пострадва тежко.

Последният път, когато го поразява гръмотевица, е наоколо до езеро, до момента в който е на лов на риба. Първо се възпламенява косата му, преди гръмотевицата да тръгне към тялото му и да аргументи тежки изгаряния в региона на гърдите и корема, което постанова и приемането му в болница.
 Мишел Макгаг и парите, които е икономисала за една година без непотребни разхдои
Огромната сума, която можем да спестим, в случай че не си купуваме нищо ненужно

Странният опит на една англичанка

След като по чудо оцелява и този седми път, преди да бъде приет в болница, той се опитва да се добере до колата си. Точно в този момент се натъква на мечка, която е заставен да прогони. За задачата я удря неколкократно с пръчка. По думите му това е 22-ият път, когато се налага да отблъсква мечки по този метод.

Необикновеният живот на Рой Съливан завършва на 71-годишна възраст по много безразсъден метод. Той се самоубива, прострелвайки се в региона на стомаха. Според формалните данни, претекстът за самоубийството е несподелена обич. Както случилото се около края на живота му, по този начин и оцеляването на Рой след седем удара от гръмотевица, си остават същинска мистерия. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР